Houten Sieradendoos

Filters tonen

Toont alle 32 resultaten

Toont alle 32 resultaten

De elegantie en robuustheid van houten sieradendoosjes

Het gebruik van sieraden en lichaamsversieringen gaat terug tot het begin der tijden. Reeds in de prehistorie hebben onderzoekers sporen gevonden van sieraden uit Zuid-Afrika. De beroemde ornamenten die gevonden werden waren doorboorde schelpen! De perforaties en slijtsporen op de hulzen wijzen erop dat ze bedoeld waren om te worden gedragen. In diezelfde tijd werden in Europa ook dierentanden gevonden als hangers of oorringen.

Het meest fascinerende is het feit dat deze tanden vaak ver van de habitat van de dieren in kwestie werden gevonden, een bewijs dat de mens reeds nomadisch was en handel dreef. Wat nog niet bekend is, is hoe deze vrouwen hun opsmuk bewaarden en of het destijds dezelfde waarde had als voor ons vandaag. Hoe dan ook, als zij toen al doosjes hadden, is het onwaarschijnlijk dat zij van glas of kunstleer waren, maar er is alle reden om aan te nemen dat zij houten sieradendoosjes zouden kunnen hebben gehad, aangezien dit materiaal reeds in de prehistorie op grote schaal werd gebruikt.

Sieraden: duizend en één betekenissen

Het is niet duidelijk welke symboliek er in die tijd aan sieraden verbonden was. Later in de evolutie leren we dat ze in de eerste plaats vaak geassocieerd werden met prestige of religie. De functies van een sieraad variëren sterk naar gelang van de tijd en de cultuur. Hoewel ze voor ons vandaag vooral decoratief en emotioneel zijn geworden, onthullen sommige sieraden informatie over de sociale status en de religieuze overtuiging van de drager. Een trouwring bijvoorbeeld verraadt de godsdienst en de burgerlijke staat van de eigenaar. Sommige amuletten en andere talismannen suggereren wat het geloof van de drager kan zijn.

De keuze van het hout om uw sieraden te bewaren

Het zou heel verstandig zijn om hout te kiezen voor het bewaren van uw sieraden. Hout, een natuurlijk materiaal dat van oudsher voor vele soorten constructies wordt gebruikt, verleidt door zijn stevigheid en zijn veelzijdigheid. De meer milieuvriendelijke onder ons waarderen hout om zijn hernieuwbare en biologisch afbreekbare aspect, waardoor het goed is voor het milieu. Hoewel het bekend is dat het niet al te zeer van water houdt, is het toch perfect om sieraden, fijne stenen en andere armbanden en halskettingen tegen vocht te beschermen. Erkend als edel materiaal, is het geliefd om zijn esthetiek en originaliteit. Het is inderdaad bijna onmogelijk dat twee stukken hout, zelfs van dezelfde boom, volkomen identiek zijn. De nerven van het hout variëren om elk voorwerp een echt uniek karakter te geven. Wist u dat hout een betere verhouding sterkte/gewicht heeft dan beton of staal? Nog een goede reden om uw meest extravagante sieraden in onze massief houten of echt houten sieradendoosjes te bewaren, veiligheid gegarandeerd!

In tegenstelling tot wat u zou denken, is dit materiaal ook beter bestand tegen verbranding. En ja, dames, het is een veel voorkomende misvatting dat hout brandt als een lucifer. Al deze voordelen maken houten sieradendozen en -etuis tot zeer goede etuis.

Bewaar uw hele collectie veilig

Geen stress meer, de grote verscheidenheid aan houten kisten die op de site beschikbaar zijn, betekent dat u er zeker een zult vinden die bij de verzamelaar in u past! Uw kleine parelooringen en creolen zullen een perfecte plaats vinden in een van de opberglades. Dunne ringen of dikke ringen hebben ook hun eigen opbergruimte. Het is onmogelijk dat ze tegen elkaar botsen of schuren als ze opgeborgen zijn. En vergeet niet dat zelfs uw mooiste halskettingen en kettingen gevrijwaard blijven van knopen, dankzij de speciaal daarvoor ontworpen ophangsystemen! Er is geen excuus om niet voor je sieraden te zorgen. Voor degenen die graag zicht hebben op hun sieraden, zijn sommige dozen opengewerkt, een subtiele overeenkomst tussen nut en esthetiek. Dit geldt vooral omdat veel van deze dozen als een echt decoratief object op een ladenkast of een plank zouden kunnen dienen.

Heren, bij Sieradendoos.com wordt u niet buitengesloten en als u ook sieradeniefhebbers bent en vooral horlogeliefhebbers (laat ons niet geloven dat u dat niet bent). Je hebt keuze te over! Onder de houtcollectie, is er één kist die er voor u uitspringt. Dit opengewerkte kistje van echt hout met vijf kleine fluwelen kussentjes geeft uw horloges alle comfort en bescherming die ze verdienen. Opengewerkt, hoeft u alleen maar rond te kijken om te zien of het exemplaar dat u zoekt er is en het is ook een heel delicate manier om uw mooiste collectie aan uw gasten te presenteren.

Zoals u ziet, edel, elegant en geraffineerd, worden deze houten sieradendozen al snel onmisbaar voor de organisatie van uw sieradencollecties. Ze zullen een charmante aanvulling zijn op uw decoratie. Het is ook een uitstekend cadeau-idee, door een doos uit ons assortiment te kiezen, heeft u weinig kans om een fout te maken! Als de ontvanger van uw geschenk echter meer excentriek is en u hem/haar een doosje wilt geven dat hem/haar zal opvallen, nodigen wij u uit een kijkje te nemen in onze collectie originele sieradendoosjes, verwen uzelf!

Onze houten sieradendoosjes

Houten sieradendozen zijn de favoriet van ons team! Waarom is dat? Om vele redenen! Ten eerste is hout een edel en duurzaam materiaal, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw houten sieradendoos jaren meegaat zonder oud te worden. Heel vaak zijn onze houten sieradendozen grote modellen. Sommige hebben speciale opbergvakken voor horloges (kussentjes worden meegeleverd): praktisch als u veel uurwerken hebt. Sommige van deze dozen zijn ook echte vitrines voor uw verzameling: dankzij het opengewerkte deksel van plexiglas kunt u uw favoriete armbanden, ringen en halskettingen bewonderen zonder bang te hoeven zijn dat u ze beschadigt.

Onze houten sieradendozen zijn in feite echte decoratiestukken met een elegant en zuiver design. Sommige hebben zelfs een vergulde messing afwerking voor een geweldig effect. Als u een mooie sieradenverzameling hebt die u wilt beschermen of organiseren, maar vooral sublimeren en opwaarderen, dan is een houten sieradendoos zeker wat u moet zoeken. Kortom, het is een uitstekend cadeau-idee voor elke gelegenheid of om uzelf aan te bieden! Houten sieradendozen zijn perfect als u op zoek bent naar een chic en elegant stuk om uw favoriete ringen en halskettingen in op te bergen.